Tulevat tapahtumat

Uusin kuva

Historia

Malmin seurakunnan Pihlajamäen piirin kanttori Marjasisko Varha perusti vuonna 1985 lapsikuoron. Kuoron alkuvuosina laulajia oli kymmenkunta. Vuosien varrella laulajien määrä kasvoi ja kuoron toiminta muuttui tavoitteellisemmaksi. Taitojen kasvaessa ohjelmisto on tullut monipuolisemmaksi.

Monet kuorolaiset ovat laulaneet kuorossa useita vuosia. Kuorolaisten iän ja taitojen kasvaessa on kuoron toiminta saanut uusia muotoja. Aluksi yhtenä ryhmänä toiminut kuoro on nyt jakautunut iän, taitojen ja kiinnostuksen perusteella useampaan ryhmään. Tällä hetkellä Pihlajanmarjat-kuorossa on kaksi ryhmää. Vanhimmat kuorolaiset kasvoivat marjoista puuksi ja laulavat nyt Naiskuoro Pihlajassa. Molemmat kuorot harjoittelevat nykyään Viikin kirkossa.

Yhteistyötä Pihlajanmarjojen kanssa ovat tehneet Pirjo Bergström, Petri Laaksonen, Bianca Morales, Jukka Salminen, Jaso (Jazz Society Big Band) ja OTJB (Old Time Jazz Band).

Kuoro on konsertoinut ja kilpaillut kotimaan lisäksi myös ulkomailla useaan otteeseen. Pihlajanmarjojen ulkomaanmatkat:

  • Ruotsi (1992)
  • Tanska (1994)
  • Kanada ja USA (1996)
  • Viro (1998)
  • Espanja (2000)
  • Rodos (2002)

Tärkeimpiä tapahtumia vuosien varrelta

1985 - Kanttori Marjasisko Varha-Lankinen perusti Malmin seurakunnan Pihlajamäen piiriin lapsikuoron, jossa on noin 10 laulajaa.

1990 - Lapsikuoron nimeksi vakiintuu Pihlajanmarjat. Pihlajanmarjoissa laulaa jo kymmeniä lapsia.

1991 - Pihlajanmarjat-kuoro osallistui valtakunnallisille kirkkopäiville, jotka pidettiin Oulussa.

1992 - Kuoro teki ensimmäisen ulkomaanmatkan Ruotsiin. Kävimme tutustumassa Norrköpingin suomalaiseen seurakuntaan. Menomatkalla pidimme konsertin myös Naantalissa.

1993 - Kuoro teki esiintymismatkan Ylöjärvelle.

1994 - Pihlajanmarjat-kuoro kävi Kööpenhaminassa konsertoimassa Puistolan lapsikuoron kanssa. Kuoron ensimmäinen äänite ”Pihlajanmarjat” julkistettiin joulukuussa. Kuoro osallistui ”Nooan arkki” –musikaalin (säv./san. Jukka Salminen) tekemiseen. Pihlajanmarjat-kuoron kannatusyhdistys ry. perustettiin. Kuoro jaettiin iän ja laulukokemuksen perusteella neljään ryhmään: Minit, B-kuoro, A-kuoro ja Seniorit.

1995 - ”Nooan arkki” –musikaalin esityksiä.

1996 - Pihlajanmarjat-kuoro oli kaksi viikkoa Kanadassa konserttikiertueella. Konsertteja oli eri kaupunkien suomalaisissa seurakunnissa, yksi konsertti myös Amerikan puolella.

1997 - Kuoron toinen äänite ”Käsi kädessä – Hand in Hand” julkistettiin huhtikuussa. ”Säästämme luontoa” -musiikkivideoiden nauhoittamista ja laulujen esittämistä yhdessä Bianca Moralesin kanssa.

Pihlajanmarjat ”Hottikokkeina” (vasen), ja esiintymässä Bianca Moralesin kanssa (oikea).

1998 - Kuoro oli Virossa Tallinnassa konsertoimassa. Bianca Moralesin kanssa tehtiin ”Hottikokki” ruokalauluihin musiikkivideoita.

1999 - Pihlajanmarjat osallistui ensimmäistä kertaa Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen ja sai kolme hopealeimaa. Kuoron äänite ”Joulu saapuu jokaiselle” julkistettiin syksyllä.

2000 - Kuoro oli pääsiäisenä Espanjan aurinkorannikolla konsertoimassa Suomi-koulussa sekä suomalaisen seurakunnan tilaisuuksissa.

2001 - Pihlajanmarjat osallistui Tampereen Sävel kuorokatselmukseen. Kuoro palkittiin kahdella hopealeimalla. Kuoro teki levyn ”Pihlajanmarjat - Kansanlaulun tapaan”.

2002 - Pihlajanmarjat osallistui Rodoksen kansainväliseen kuorokilpailuun. Kuoro sai hopeamitalin nuorisokuoro-sarjassa ja kunniamaininnan kansanlaulu-sarjassa.

2003 - Pihlajanmarjat kuoro osallistui alle 12-vuotiaiden ja yli 12-vuotiaiden sarjoihin Helsingin kirkkopäivien kuorokatselmuksessa.

2005 - Pihlajanmarjat osallistui ”Nooan arkki” -musikaalin tekemiseen. Kuoro muutti uuteen Viikin kirkkoon harjoittelemaan.

2010 - Pihlajanmarjat kuoro täytti 25 vuotta! Entisistä ja nykyisistä Pihlajanmarjoista, ja Naiskuoro Pihlajan jäsenistä, muodostettiin suurkuoro, joka esiintyi Pihlajanmarjojen synttärijuhlissa marraskuussa.